En sammanhållen arbetslivsförsäkringDen här presentationen gjorde jag vid ett seminarium, som Almega anordnade den 13 juni 2012.

Här sammanfattar jag hur jag genom åren arbetat för att åstadkomma en sammanhållen arbetslivsförsäkring, där sjukförsäkring och arbetslöshetsförsäkring kombineras med en försäkring för kompetensutveckling och livslångt lärande. Den första skriften skrev jag 1982 för Försäkringskasseförbundet och Försäkringsanställdas förbund. Den andra skrev jag 1993 tillsammans med en arbetsgrupp på LO. Den tredje är Agenda för Sverige, som jag publicerade 2010.

I min presentation visar jag hur olika krafter velat forma politiken och konstaterar att chanserna för en sammanhållen försäkring för breda grupper på arbetsmarknaden aldrig varit så små som idag.

[wpdm_file id=24]

Share